Europa

 

Welkom op onze wereldkaart. Landen waar we geweest zijn worden in het rood aangegeven. Als je er overheen gaat worden ze oranje. Klik je erop dan wordt een korte beschrijving van de betreffende reis (of reizen) met een link daarnaar in dit venster zichtbaar. Met het scrollwiel van de muis kan ingezoomd worden.
  

 

 

 

Puerto Rico

Polen

Pakistan

In 1999 trekken we via de Karakorampas, Karimabad, Gilgit, Besham, Miandam, Peshawar naar Islamabad. We bezoeken ook de Khyberpas. Hier de foto's.

Filipijnen

Papoea-Nieuw-Guinea

In 2014 bezoeken we het Goroka festival. Het verslag vind je hier. De foto's en een video van het Goroka festival.

Peru

In 1998 bezoeken we Peru. We komen in Lima, Paracas N.P., de Ballestas eilanden, Pisco, Nazca, Arequipa, Chivay, Colca Canyon, Cabanaconde, Cusco, Pisac, Urubamba, Ollantaytambo, Machu Picchu, Chiclayo, Cajamarca en Trujillo. De foto's.

Panama

In 2001 bezoeken we Panama. We zijn in Panama-stad, Boquete en Boca del Toro. De foto's.

Oman

Nieuw-Zeeland

In 2014 naar Nieuw Zeeland. We starten in Auckland en maken daarna een rondje over het noordereiland. Daarna steken we over van Wellington naar Picton op het zuidereiland en maken daar ook een rondje. De foto's.

Nepal

We zijn meerdere keren in Nepal geweest.

 • Voorafgaand aan de reis over land naar Tibet bezoeken we in 1994 Kathmandu en omgeving, met foto's.
 • Terugkerend van deze reis bezoeken we weer Kathmandu en Pokhara.
 • In 1999 gaan we naar Mustang. Mustang kun je alleen te voet bereiken. We wandelen wat af: Beni, Tatopani, Ghasa, Tukuche, Jomsom, Kagbeni, Chele, Geling, Tsarang en Lo Manthang. We bezoeken ook nog even Muktinath. Mooie wandelfoto's.

Noorwegen

Nederland

Nicaragua

In 2001 zijn we in Nicaragua. We bezoeken Ometepe, Granada, Masaya-vulkaan, Managua en León. De foto's.

Nigeria

Niger

We bezoeken in 2006 Niger. We bezoeken Niamey, Abalak, het Gerewol-festival van de Woodaabe, Teguidda N'Tessoumt, naar Aïrgebergte, Iwelene, Temetvallei, Tchinonaffeden, de Blauwe Bergen, Chiriet, Tchinwadegdeg, Illakane Bergen, Arrakao, Assode, Tchintoulous, Timia en Agadez. Hier de foto's.

Nieuw-Caledonië

Namibië

In 2004 bezoeken we Namibië. We bezoeken Windhoek, Giant's Playground, Keetmanshoop, Fish River Canyon, Naukluft N.P., Namib rand-duinen, Swakopmund, Twyfelfontein, Opuwo, Epupa Falls, Etosha N.P., Bushmanland, Waterberg en Phantom-farm. Hier staan de foto's.

Mozambique

In 2009 zijn we in Mozambique. We komen in Tete, Chicamba, Vilankulo, Benguerra Islands, Inhambane en Tofo. De foto's.

Maleisië

In 2019 bezoeken we Maleisië. We gaan voornamelijk naar Maleis Borneo (Sarawak en Sabah). We bezoeken naast Kuala Lumpur Bako NP, Kuching, Semenggoh Nature Reserve, Batang Ai NP, Gunung Mulu NP, Kinabalu NP, Sepilok, Bilit en de Danum-vallei.

Mexico

In 1990 bezoeken we Mexico. We komen in Mexico-stad, Oaxaca, Monte Albán, Mitla, Chiapas de Corza, Sumidero canyon, San Cristobal de las Casas, Palenque, Tulum, Chitzén Itzá en Mérida. De foto's.

Malawi

In 2009 bezoeken we Malawi. We komen in Lilongwe en Cape Maclear. Hier zijn foto's.

Mauritanië

Mongolië

Op doorreis met de Trans Mongolië Express in 2007 bezoeken we enkele dagen Ulaan Baatar, Erdene-Zoe en Hustain Nuruu N.P.
We zien o.a. Przewalskipaarden. Hier staan foto's.

Myanmar

In 2007 bezochten we Birma en brachten een bezoek aan Yangon, Hp'an, Kyaiktiyo, Toungoo, Kalaw, het Yatsakyi klooster, Pindaya, het Inle-meer, Mandalay, Monywa, Bagan, Pyay, Pathein en Chaung Tha. Dit is de fotogalerij.

Mali

In 2000 bezoeken we Mali. We komen in Bamako, Sikasso, Sevaré, de Dogonvallei, Mopti, met de boot over de Niger via Niafunké en Diré naar Timboektoe, Djenné, Ségou en Kalabougou. De foto's.

Macedonië

Madagascar

We bezoeken Madagaskar in 2001. We bezoeken Antananarivo, Antsirabe, Lac Andraikiba, Ranomafana N.P., Fianarantsoa, Isalo, La Fenêtre, Ifaty, Fort Dauphin, Evatra, Andohahela N.P., Perinet, Ampatibe-meer, Tamatave, Ile St. Marie. Hier de mooie foto's.

Montenegro

In 2012 bezoeken we Montenegro. We bezoeken Kotor en Budvah. De foto's.

Moldavië

Marokko

We bezoeken Marokko in 2002. We bezoeken Meknès, Moulay Idriss, Volubilis, Chefchaouen, Fès, Midelt, Cirque de Jaffar, Erfoud, Erg Chebbi, Gorges du Todra, vallei van de Dadès, Zagora, Tamegroute, Zagora, Aït Benhaddou, Marrakech, Essaouira en Casablanca. Hier staan de foto's.

Libië

Letland

Dit is het verslag van Letland.

Luxemburg

Litouwen

Dit is het verslag van Litouwen.

Lesotho

Liberia

Sri Lanka

Libanon

We bezoeken in 1995 heel kort Libanon, eigenlijk alleen Baalbek. Foto's.

Laos

In de omgeving van Muang Sing maken we een wandeling door verschillende dorpjes voor we in Luang Prabang aankomen. Via het prachtige karstlandschap van Vang Vieng komen we aan in Vientiane, de huidige hoofdstad van Laos. Het verslag uit 2002 met de foto's.

Kazachstan

Koeweit

Zuid-Korea

Zuid Korea is hi-tech en een van de welvarendste landen van Azië. We zijn er in 2007 om het verschil met Noord Korea te proeven. Reisverslag en foto's.

Noord-Korea

Een van de minst toegankelijke landen in de wereld: Een verslag uit Noord Korea, met de foto's in 2007.

Cambodja

In 2004 bezochten we Cambodja. We bezoeken Siem Reap, Angkor, Phnom Penh, Kampot, Bokor N.P., Sihanoukville en Kah Kong. Vergeet de foto's niet.

Kirgizië

In 1999 bezoeken we Kirgizstan (of Kirgizië). We rijden met een truck en bezoeken Osh, het Toktogulmeer, de Ala Belpas, de Susamirrivier, de Karakeche Canyon, het Son Kulmeer en Tash Rabat. Hier de foto's.

Kenia

In 1997 zijn we in Kenia. We bezoeken Nairobi, het Naivasha-meer, Hell's Gate National Park, Masai Mara en we wandelen 5 dagen met de Masai. De foto's. In 2013 trekken we vanuit Ethopië opnieuw door Kenia naar Nairobi. Hieropvolgend gaan we door Kenia naar Oeganda. Twee fotorapportages staan hier en hier.

Japan

We bezoeken Japan in de winter van 2016 en zijn in Hokkaido met ijsfestivals, zeearenden en kraanvogels. Daarnaast bezoeken we de omgeving van Nagano. Zie hier het verslag.

Jordanië

We bezoeken Jordanië in 1995. We bezoeken Jerash, Amman, Madaba, Dode zee, King's Highway, Petra, Wadi Rum en Aqaba. Foto's.

Jamaica

Italië

In 2006 gaan we naar de Eolische eilanden en Sicilië. De foto's. Hier staan de foto's van een bezoekje aan Rome.

IJsland

In 2003 bezoeken we op IJsland de omgeving van Reykjavik. De foto's.

Iran

In drie weken bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden in Iran. We bezoeken o.a. Teheran, Qom, Kashan, Abyaneh, Isfahan, Na’in, Meybod, Yazd, Taft, Mahan, Bam, Rayen, Shahdad, Bandar Abbas, Minab, Shiraz en Persepolis.

Irak

India

Ieder deel van India heeft weer zijn eigen charmes. We zijn naar de volgende plekken geweest.

 • Sikkim. Voorafgaand aan ons bezoek aan Bhutan bezoeken we dit gebied tussen Nepal, Tibet en Bhutan. Hier staan de foto's. (1996)
 • Ladakh. Onder de Himalaya liggen Tibetaanse kloosters en stroomt de Indus. We brengen o.a. een (wandel) bezoek aan de Nubravallei. Ook hier zijn weer foto's van uit 2003.
 • Rajasthan. Land van de maharadja's en hun paleizen. In 2008 bezochten we dit, met het verslag en de foto's.
 • Gujarat (2008). Aansluitend aan voorgaande bezoeken we een onbekend maar mooi deel van India. Festivals, aziatische leeuwen, allemaal in ons verslag en op de foto's.
 • Orissa. In 2009, Puri, Konark, tempels en mooie mensen. Foto's.
 • Assam en Arunachal Pradesh in 2011. Onderdeel van de Seven Sisters: Itanager, Chiputa, Ziro, het Myoko-festival, Daporijo, Along, Pashigat, Dibrugarh. Foto's.
 • Nagaland, ook in 2011. Kohima, Mon (met het Aoleang Monyu-festival), Mokokchung. En de foto's.
 • Karnataka, Kelara, Tamil Nadu in 2015. Van Bangalura naar Chennai.

Israël

Ierland

Indonesië

Indonesië is groot genoeg om meerdere keren naartoe te gaan. Dit waren onze reizen:

Hongarije

Haïti

Kroatië

In 2012 bezoeken we Kroatië. We bezoeken Sukosan, varen van daaruit met een zeilboot een rondje voor de kust, Zadar, Bilice, Novigrad, Krka N.P., Šibenik, Trogir, Split en Dubrovnik. Foto's.

Honduras

In 2001 komen we door Honduras. We bezoeken Tegucigalpa, La Tigra, La Ceiba, Roatán en Copán. De foto's.

Guyana

Guinee-Bissau

Guatemala

 • We zijn in 1990 in Guatemala. We bezoeken Huehuetenango, Chichicastenango, Panajachel, het Atitlán-meer, Antigua, Pacaya vulkaan, Puerto Barrios, Livingstone, Flores, Tikal. Hier staan de foto's.
 • In 2001 komen we nog een keer door het land. We reizen dan vanuit Honduras langs de kust naar Panajachel, het Meer van Atitlán, Sololá en Antigua. De foto's.

Griekenland

 • In 1996 bezoeken we de Cyladen. We bezoeken Kythnos, Sifnos, Santorini, Naxos, Paros, en Kreta. De foto's.
 • We bezoeken Epiros in 2000. We komen in Ano Pedina, de Vikoskloof, Monodendri, Megálo en Mikró Papingo, Metsovo, Meteora, Levkas en Parga. De foto's.
 • In 2011 bezoeken we de Peloponnesos: Rafina, Mycene, Nafplion, Epidaurus, Gerolimenas, Kardamyli, Xirokamba en Dimitsana. De foto's.
 • In 2013 bezoeken we Andros, Tinos en Syros. De foto's.
 • In 2019 gaan we naar Chalkidiki. De foto's.

Equatoriaal-Guinee

Guinee

Guinee, voormalig Frans-Guinee, soms Guinee-Conakry genoemd en officieel sinds 1958 de Republiek Guinee, is grondwettelijk een presidentiële republiek in West-Afrika. Het verslag en de foto's.

Gambia

Groenland

Ghana

In Ghana vind je de herinneringen aan de slavernij terug. In 2020 bezoeken we het land en zien daar ook de koning van de Ashanti. Het verslag en de foto's.

Georgië

Verenigd Koninkrijk

We zijn een aantal keren in Londen geweest, maar we bezoeken Schotland in 2018. We reizen van Glasgow naar Edinburgh en doen daarvoor een rondje tegen de klok in via het noordelijke John O’Groats.

Gabon

Frankrijk

Op  weg naar Portugal doen we het in 2016 rustig aan en bezoeken op de heenweg de Ardèche en op de terugweg de omgeving van Blois.
In 2019 bezoeken we op weg naar Wenen het mooie stadje Eguisheim. Hier staan wat foto's van deze reis.

Falklandeilanden

Fiji

We bezoeken in 2017 de Pacific, waarbij we naast Vanuatu, Samoa en Tonga ook Fiji aandoen.

Finland

We bezoeken Finland in 2022. Na de corona kunnen we eindelijk weer naar het buitenland. We gaan een weekje naar noordelijk Finland en gaan daar onderandere rijden achter huskys, een sneeuwscootersafari, een rendierrace en verder zullen we ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en een rendiertocht in een slee maken. Kijk hier voor extra foto's.

Ethiopië

We bezoeken in 1997 Ethiopië Addis Abeba, Lalibela tijdens Timkat, de Simien Mountains, Gondar, Bahir Dar, de Blauwe Nijl, Awash Nationaal Park, Lake Langano, Arba Minch, Konso, Turmi, Hamar, Key Afar, Jinka, Mago Nationaal Park en Bale Mountains. De foto's.Hier wat beelden van Timkat en hier van de zuidelijke marken.

In 2013 komen we terug voor nogmaals het zuidelijk deel. Ook hier zijn foto's van. Hier vind je videobeelden van het bull-jumping.

Spanje

Op weg naar Portugal doen we het in 2016 rustig aan en bezoeken op de heenweg Noord Spanje en op de terugweg de omgeving van Zamora en Ezcaray.
In 2017 gaan we naar Sevilla en doen we een groot stuk van Spanje. In 2018 gaan we naar Andalusië en bezoeken we onderweg Burgos, Segovia, Consugreda, Córdoba, Granada, Ronda, Arcos de la Frontera en Sevilla.

Eritrea

Egypte

In 1986 is onze eerste verre reis naar Egypte. We bezoeken Caïro, El Fajoem, Luxor, Assoean, Abu Simbel, met een felluka de Nijl af, Dendera, Safaga, Hurghada, Sinaï, Catherinaklooster, Sakkarah, Chefren en Gizeh. Hier wat foto's.

Estland

Hier het verslag van Estland.

Ecuador

In 1992 bezoeken we Ecuador en de Gálapagos eilanden. We bezoeken Quito, Otavalo, Cotopaxi, Cuenca, Ingapirca, Riobamba, Chimborazo, Baños, Rio Napo, Ibarra, San Pablo, San Lorenzo, Atacames en Saquisilí.
Op  de Galápagos doen we de volgend eilanden aan: Baltra, Santa Cruz, Floreana, Española, San Cristobal, Sante Fe, Plaza Sur, Rábida, Santiago, Bartelomé en North Seymour. De foto's.

Algerije

Dominicaanse Republiek

Denemarken

Djibouti

Duitsland

In 2019 bezoeken we op de terugweg uit Wenen de mooie steden Dresden en Quedlinburg. Hier staan wat foto's van deze reis.

Tsjechië

In 2019 bezoeken we op de terugweg uit Wenen het mooie stadje Kutná Hora. Hier staan wat foto's van deze reis.

Cyprus

Vooral veel Engelsen gaan naar Cyprus voor de zon. Wij gingen er uiteraard ook naartoe voor de zon (in September is het nog bloedheet), maar vooral voor de cultuur.

Cuba

We bezoeken Cuba in 2005. We komen in Havana, Soroa, (Valle de) Viñales, Trinidad, Sierra Escambray, Sierra Maestra, Villa Santo Domingo, Comandancia, Santiago, Baracoa, El Yunque en Holguin. De foto's.

Costa Rica

 • In 1995 bezoeken Costa Rica. We komen in San José, de vulkaan Poás, Tortuguero N.P., La Fortuna, Rincón de la Vieja N.P., Liberia, Palo Verde N.P., Monteverde, San Gerardo de Rivas, de Chirripó, Golfito, Jiménez, Corcovado N.P., Quepos en Manuel Antonio N.P. De foto's.
 • In 2001 zijn we nogmaals in Costa Rica. We bezoeken dan Puerto Viejo, Fortuna, Caño Negro en Rincón de la Vieja N.P. De foto's.

Colombia

Op de terugweg vanuit Ecuador zijn we één nacht in Bogotá.

China

Kameroen

Chili

 • We zijn in 2005 in Chili. We bezoeken San Pedro de Atacama, Santiago, Paaseiland, Pucón, N.P. Huerquehue, Puerto Varas, Puerto Natales, N.P. Torres del Paine en Punta Arenas. De foto's.
 • Tijdens onze reis naar Bolivië komen we nog terug in Santiago en San Pedro de Atacama. De foto's.

Ivoorkust

Ivoorkust werd in de vijftiende eeuw door de Portugezen gekoloniseerd. Reeds in de achttiende eeuw vestigden zich enkele Fransen in nederzettingen aan de kuststrook. In de negentiende eeuw begonnen de Fransen zich in groten getale te vestigen in Ivoorkust. In 1893 werd Ivoorkust een van Burkina Faso gescheiden Franse kolonie. In 1906 werd Ivoorkust deel van Frans-West-Afrika. Het verslag en de foto's.

Zwitserland

Congo-Brazzaville

Centraal-Afrikaanse Republiek

Congo-Kinshasa

Canada

Belize

Wit-Rusland

Botswana

We bezoeken Botswana twee keer.

 • Eerst in 1993 in combinatie met Zimbabwe. We bezoeken dan de Kalahari-woestijn, Maun, de Okavangko Delta en Chobe. De foto's.
 • In 2009 bezoeken we nogmaals Botswana. We gaan dan naar het Khama Rhino Sanctuary, Maun, de Okavango Delta, Moreni Game Reserve, Savuti (in Chobe N.P., en Masane. Hier staan de foto's.

Bhutan

In 1996 naar Bhutan. We komen in Thimphu, Simtokha-dzong, Chimmy Lakang, Punakha-dzong, Wangdiphodrang, Tashicho-dzong, Paro en het Taktsangklooster (Tijgernest). Hier staan de foto's.

Bahama's

Brazilië

In 2006 bezoeken we Brazilië. We komen in Rio de Janeiro, Búzios, Foz do Iguaçu. Later in deze reis komen we nog in Paratý. De foto's.

Bolivia

We zijn in 2011 in Bolivia. We bezoeken Salar de Uyuni, Potosí, Sucre, Tarabuco, Villa Serrano, La Higuera, Samaipata, La Paz, Rurrenabaque, Madidi N.P. en Copacabana. De foto's.

Brunei

In 2019 bezoeken we Brunei. Het land is niet groot, de hoofdstad is een groot dorp en om het oerwoud te bereiken moet je door Maleisië varen.

Benin

We bezoeken Benin tijdens de jaarovergang van 2017 naar 2018 vooral om het Voodoofestival op 10 januari te bezoeken. Daarnaast zien we het wildpark Pendjari in het noorden en bezoeken de vele lokale markten.

Burundi

Bulgarije

We bezoeken Bulgarije in 2022. Door de corona is de reis twee keer niet doorgegaan. We gaan vooral om het Rozenfestival te bezoeken, maar de vele kerken met op de muren veel iconen maken het ook de moeite waard. Vergeet de Romeinse theaters niet! Kijk hier voor een video van het Rozenfestival en hier nog extra foto's.

Burkina Faso

België

Bangladesh

Op doorreis vanuit Nepal zijn we slechts één nacht in Dacca.

Bosnië en Herzegovina

In 2012 bezoeken we Bosnië en Herzegovina. We bezoeken Pocitelj en Mostar. Hier staan wat foto's.

Azerbeidzjan

Australië

We zijn in eind 2013, begin 2014 in Australië. We bezoeken het Red Centre en trekken over land van Sydney naar Melbourne en bezoeken vervolgens Tasmanië. De foto's. Eind 2014 gaan we naar Papoea-Nieuw-Guiena. Voorafgaand bezoeken we de omgeving van Darwin en Cairns. De foto's staan hier.

Oostenrijk

In 2019 bezoeken we Wenen, Innsbruck en Schladming. Hier staan wat foto's van deze reis.

Argentinië

We hoppen een paar keer tussen Argentinië en buurland Chili. We komen in Buenos Aires, Puerto Madryn, Peninsula Valdés, Punta Tombo, Mendoza, San Augustin de Valle Fertil, Valle de La Luna N.P., Talampaya N.P., San Fernando del Valle de Catamarca, Tafi del Valle, Cafayate, San Lorenzo, Quebrada de Humahuaca, Tilcara, Salta, Bariloche, El Calafate, El Chaltén, Fitz Roy, Perito Moreno, Upsala-gletsjer, Ushuaia en N.P. Tierra del Fuego. De foto's.

Angola

Armenië

Albanië

Afghanistan

Verenigde Arabische Emiraten

Palestijnse Autoriteit

Portugal

In 2004 bezoeken we tijdens het EK voetbal Portugal. We bezoeken Vila Cova de Alva, Porto, Serra da Estrela, Carvoeiro, Evora, Faro, Cascais en Lissabon. Later zijn we nog eens in Esposende en Porto. De foto's.

Paraguay

We zijn in 2005 in Paraguay. We bezoeken Asunción. De foto's.

Qatar

Roemenië

Servië

Rusland

De reis begint in RUSLAND met een bezoek aan St. Petersburg en Moskou. Dan stappen we op de 'legendarische' Trans Mongolië Express die ons in vier dagen door Rusland en Siberië naar Ulaan Baatar brengt. Hier ons verslag en fotogalerij uit 2002.

Rwanda

Saoedi-Arabië

Salomonseilanden

Soedan

We bezoeken Soedan in 2017. We bezoeken Khartoem, Naga, Meroe, Karima, Nuri, El-Kurru, Soleb, Sai-eiland, Tumbus en Old Dongola. Hier staan foto's en hier een video van de dansende Derwisjen.

Zweden

Slovenië

Slowakije

In 2019 bezoeken we op de terugweg uit Wenen de mooie stad Bratislava. Hier staan wat foto's van deze reis.

Sierra Leone

In 2020 bezoeken we Sierra Leone Het verslag en de foto's.

Senegal

Somalië

Suriname

We zijn in 2010 in Suriname. We zijn er in Paramaribo, Nieuw Nickerie, Bigi Pan, Domburg, Jodensavanne, Brownsberg, Brokopondostuwmeer, plantage Peperpot, Frederiksdorp en Kabalebo. De foto's.

Zuid Soedan

El Salvador

Syrië

We bezoeken in 1995 Syrië en bezoeken Damascus, Palmyra, Deir es Zor, Aleppo, Calaat Sam'aan, Ebla, Latakia, Arwad, Hama, Maaloula en Bosra. Hier de foto's.

Swaziland

Tsjaad

Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Togo

Togo is het land van de voodoo en de tata's, de huizen in de vorm van een kasteeltje. In 2020 bezoeken we het land en slapen we op het dak van een tata. Het verslag en de foto's.

Thailand

 • In 1989 bezoeken we Ayuthaya, Nakorn Nayok, Khon Kaen, That Phanom, Nong Khai, Loei, Phu Hin Runh Kla N.P., Phitsanuloke, Chiang Mai, een vierdaagse wandeltrek in de Gouden Driehoek, River Kwai en uiteraard Bangkok. Een verslag en foto's.
 • Aan het eind van onze grote rondreis in 2002 reizen we met de trein van Laos naar Koh Samed en terug naar Bangkok. Hier de foto's.

Tajikistan

Oost-Timor

Turkmenistan

Tunesië

Turkije

Turkije bezoeken we in 1987. We bezoeken Ankara, Hattusas, Trabzon, het Sumela-klooster, Çayeli, Barhal, Kars, Dogubayazit, Van, Nemrut Dagi, Diyarbakir, Harran, Urfa, de Nemrut Dagi, Cappedocië, Konya, Aspendos, Mira, Kaunos, Aphrodisias, Efeze, Milete, Didyma, Bergama, Troje en Istanbul. Foto's.

Trinidad en Tobago

We zijn begin 2019 naar de Caraïben geweest, met o.a. Trinidad & Tobago. We bezoeken op Tobago Crown Point en maken met een auto uitstapjes.

Taiwan

Tanzania

In 1997 bezoeken we Tanzania. We komen in Arusha, Moshi en beklimmen de Kilimanjaro. Hier de foto's. In 2013 komen we terug als we vanuit Oeganda naar Dar es Salam en Mafia reizen. Hier zijn deze foto's.

Oekraïne

Oeganda

In 2003 bezoeken we Oegangda. We zijn in Kampala, Jinja, Kibale Forest, Bigodi swamp, Queen Elisabeth N.P., Lake Mburo N.P., Lake Bunyonyi, Bwindi, Kisoro, Murchison Falls N.P. en Bukassa island (Ssese-eiland). Hier staan de foto's. In 2013 komen we terug in een reis die ons vanaf Kenia via Oeganda naar Tanzania brengt. Hier staan de foto's.

Verenigde Staten

In 1995 bezoeken we de Verenigde Staten. We bezoeken Bozeman, Yellowstone National Park, Grand Teton, Dinosaur N.P., Arches N.P., Monument Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon N.P., Zion N.P., Las Vegas, Death Valley, Sequoia N.P., Yosemite N.P., San Francisco, Monterey, Lompoc, Santa Barbara, Santa Monica, Malibu, Los Angeles, Anaheim, Disneyland en Hollywood. De foto's.

Uruguay

We bezoeken Uryuguay in 2005. We zijn in Montevideo en Colonia. De foto's.

Oezbekistan

In 1999 bezoeken we in Oezbekistan de steden Tasjkent, Samarkand, Buchara en Fergana. Hier staan foto's.

Venezuela

Vietnam

In Noordelijk Vietnam maken we een boottocht langs het karstgebergte in Halong Baai. In de omgeving van Sa Pa maken we een tweedaagse wandeling langs minderhedendorpen. We bezoeken de weekmarkten van Can Cau en Bac Ha. Het verslag en de foto's uit 2002.

Vanuatu

We bezoeken in 2017 de Pacific, waarbij we naast Vanuatu, Samoa en Tonga ook Fiji aandoen.

Jemen

In 1994 bezoeken we Jemen. We bezoeken Sana'a, At Tawila, Al Mahwit, Wadi Dhahr, Shibam, Kaukaban, Sada, Suq At Talh, Manacha, Khamis, Al Hodeidah, Al Kocha, Taïz, Al Janad, Jibla, Aden, Wadi Hadramaut, Seiyun, Shibam, Tarim en Marib. Hier foto's.

Zuid-Afrika

 • Op de laatste dag van ons bezoek aan Namibië in 2004 bezoeken we Kaapstad.
 • Bij het begin van ons 'rondje om Zimbabwe' in 2009 zijn we in Johannesburg.
 • Aan het einde van datzelfde rondje bezoeken we Kruger Park. Hier de foto's.

Zambia

Tijdens ons 'rondje om Zimbabwe' in 2009 bezoeken we Zambia. We bezoeken Livingstone (Victoria falls), Lake Kariba, Lower Zambezi vallei, Lusaka, Luangwa Bridge en South Luangwa NP. Hier staan de foto's.

Zimbabwe

In 1993 bezoeken we Zimbabwe. We komen in Harare, Vumba, de Great Zimbabwe Ruïns, Matopo Nationaal Park, Bulawayo, Hwange park, de Victoria-watervallen, Kariba en een kanotocht op de Zambezi-rivier. Hier stan foto's.

Noord Cyprus

Kosovo

Westelijke Sahara

Somalië

Singapore

In 1988 zijn we ruim een dag in Singapore.

Antarctica

We bezoeken Antarctica in 2005. We steken met de bark Europa de Drake Passage over en gaan naar de Aitcho Islands, het Halfmoon-eiland, Hannah Point op het eiland Livingstone, Deception Island, Trinity Island, Enterprise Island, Paradise Harbour, Lemaire Channel, Argentina Islands, Petermann Island, Port Lockroy en Melchior Islands. De mooie foto's.

ABC eilanden

Na een eerder bezoek van Aruba, Bonaire, Curaçao (waarvan geen verslag), bezoeken we in 2019 Curaçao voor de tweede keer, hier dat korte verslag.

Sint Maarten en Saint Martin

We bezoeken St Maarten en Saint Martin in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Mattinique aandoen. De mooie foto's.

Saba en St Eustatius

We bezoeken Saba en St Eustatius in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Martinique aandoen. De mooie foto's.

Saint Kitts & Nevis

We bezoeken Saint Kitts & Nevis in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Martinique aandoen. De mooie foto's.

Antigua

We bezoeken Antigua in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Martinique aandoen. De mooie foto's.

Dominica

We bezoeken Dominica in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Martinique aandoen. De mooie foto's.

Martinique

We bezoeken Martinique in 2015. We doen dit tijdens een reis waarbij we een aantal eilanden tussen St Maarten en Martinique aandoen. De mooie foto's.

Andorra

In 2016 zijn we in Andorra.

Samoa

In 2017 bezoeken we de Pacific met o.a. Samoa.

Tonga

 

In 2017 bezoeken we de Pacific met o.a. Tonga.

 

Barbados

We zijn begin 2019 naar de Caraïben geweest, we bezoeken o.a. Barbados, hier het verslag

Grenada

We zijn begin 2019 naar de Caraïben geweest, we bezoeken o.a. Grenada, hier het verslag

St Vincent & de Grenadines

We zijn begin 2019 naar de Caraïben geweest, we bezoeken o.a. St Vincent & de Grenadines, hier het verslag

St Lucia

We zijn begin 2019 naar de Caraïben geweest, we bezoeken o.a. Saint Lucia, hier het verslag

Liechtenstein

In 2019 zijn we in Liechtenstein op doorreis van Nederland naar Wenen. Hier staan wat foto's van deze reis.