Wat zijn nou vakantiehuisjes? Zijn dat de vakantiehuisjes die mensen in Spanje, Duitsland of Frankrijk bezoeken, of zijn dat de huisjes die wij zo af en toe tegenkomen in landen die we bezoeken?


Vakantiehuisjes zijn er dus in alle soorten en maten.Vakantiehuis De huisjes die je hiernaast ziet zouden in vele landen kunnen staan. Aan de beplanting kun je zien dat het een warm en vochtig land is. Belangrijk is dat ze dan zowel bestand zijn tegen hevige regenval als dat de wind er doorheen kan, zodat de hitte weggeblazen wordt. Het is niet alleen de hitte overdag, maar ook 's nachts blijft het vaak bloedheet. Nadeel van al die kieren is dat ook (on)gedierte ongestoord een weg vindt naar binnen. Wat krijg je daar voor terug? Ongerepte (?) natuur met planten en dieren die je thuis in Europa niet ziet.
Verder is alle hetzelfde als in Europa: Veel contact met de buren, gedeelde interesses, prachtige natuur, lekker eten en drinken. Voordeel vaak: Geen schreeuwende kinderen.
Er zijn ook andere 'vakantiehuisjes'.
Muskietennet Veredelde zolders waar muskietennetten zijn opgehangen. Geen privacy, alleen maar stromend water ;-). 's Nachts word je wakker door een stortbui. De wind waait door het gebouw. Overdag hangt de was van de gasten boven je hoofd te drogen. Als de zon even schijnt wordt alles naar buiten gebracht. De zon die dan schijnt maakt alles in een mum van tijd weer droog. Maar als je pech hebt en je onderweg bent in het woud, dan zijn je kleren door één bui weer door en door nat. En als je toevallig geen bui krijgt, dan wordt alles nat door de klamme hitte die de hele dag hangt en waarbij iedere beweging wordt omgezet in zweet dat niet de gelegenheid krijgt om te verdampen.