Gaan jullie wel eens terug naar plekken waar jullie al eens eerder geweest zijn wordt er wel eens gevraagd. Nou eigenlijk niet vaak. Dingen veranderen en meestal niet ten goede.

Trans AfrikaTeruggaan wordt dan niet altijd gevolgd door een mooie ervaring, eerder door teleurstelling. Soms komen we wel op plekken terug, maar dat is meestal omdat dat de begin of eindpunten zijn van uitstapjes naar nieuwe ervaringen, grote steden dus. Maar wat zijn we nu van plan? We gaan een groot deel van eerdere ervaringen herhalen. Ja en wel gedurende bijna 2 maanden. Wat is het geval? Baobab wordt 40 en gaat een reis van Cairo naar Kaapstad dwars door Afrika organiseren. Nu is Baobab een organisatie waar wij, toen we begonnen met het maken van reizen, als een van de eerste organisaties mee op pad gingen. Dat was zo'n 25 jaar geleden. Intussen zijn we al 17 keer met hen op reis geweest. Vroeger meer als tegenwoordig aangezien we de meest populaire plekken ondertussen wel gezien hebben en Baobab zich daar toch een beetje op richt. Het is dus bijna 10 jaar geleden dat we voor het laatst met hen mee zijn geweest, maar nu gaat het toch weer gebeuren. Waarom toch?

  • Afrika is weer aan de beurt, het is al weer 3 jaar geleden;
  • Wildsafari's zij altijd weer anders;
  • We krijgen de gelegenheid om de Mursi te bezoeken, die we tijdens onze vorige Ethiopië reis niet konden vinden;
  • De grote trek van wild valt tijdens deze reis in Tanzania wel erg gunstig (vorige keren gemist).
  • Nogmaals naar de Gorilla's.
  • Met een expeditietruck op reis gaan is een heel bijzondere ervaring. Eigen tentje, alle ongemakken, zoals defecten zelf oplossen.
  • Ondanks dat we in 1997 op de top van de Kilimanjaro stonden, hebben we grote delen van Tanzania nog niet bezocht.

We kijken er dus naar uit, we gaan twee etappes mee (3 en 4) en zijn bijna twee maanden weg.