Stoplichten, wat heeft dat met reizen te maken? Wel op reis kom je heel wat verschillende soorten stoplichten tegen. Het handigste op reis vind ik de stoplichten met een teller, die zouden ze in Nederland ook moeten gebruiken.

Je ziet op elk moment hoe lang het nog duurt tot het licht op groen gaat. Dit motiveert bijna iedereen om nog even te wachten tot het op groen gaat.Agente Noord Korea
Verkeerslicht BhutanIn heel Bhutan hebben ze één stoplicht die staat in Thimphu. Hij is alleen uitgeschakeld, omdat het verkeer hopeloos in de knoei raakte toen ze hem aanzetten. Het mooie van dit stoplicht is dat hij helemaal in stijl is met de Bhutaanse architectuur. 
En wat denk je van Berlijn? In Berlijn hebben ze het Ampelmannetje. Het mannetje staat met zijn armen gespreid als het rood is en wandelt als het groen is.
Ook leuk zijn de speciale fietsstoplichten in bijvoorbeeld China. Als het licht op groen springt zie je een groen fietsje waarbij je de wielen ziet draaien.
En hoe zit het dan met de voorganger van de stoplichten, de aloude  verkeersagent? Wie herinnert zich nog het klapbord in Nederland, een overgang van verkeersagent naar stoplicht? In een heleboel landen kom je nog verkeersagenten tegen. In India staan ze soms al te zwaaien als het 's ochtends nog heel rustig is en ze niet echt nodig zijn.
Mijn hart gaat echter uit naar de mooiste verkeersregelaars ter wereld. Die vind je in Noord Korea. Het zijn dames die gezien de drukte niet echt nodig zijn, maar ik ga met liefde een tijdje wachten en sla graag een groene periode over wink .
Hier staat een video over Noord Korea, waar ook deze dame in voorkomt.