Reizen in coronatijd is anders. Verre reizen zijn uit den boze aangezien je zelfs niet weet hoe de toestand over een paar dagen zal zijn. Reizen in Nederland is dan een optie. Als er dan iets in de reisadviezen verandert, ben je zo weer thuis.

KoffiemelkDat doen we dus, reizen in Nederland. Normaal gaan we naar verre landen, maar nu zien we nog eens wat van ons eigen land. Daarnaast kom je, door de corona, in bijzondere omstandigheden terecht.
DoesburgHad je dit verwacht? Je strijkt neer op een terrasje. Goedemiddag mensen “U bent uiteraard kiplekker, maar wilt u dit formulier eerst even invullen?”. Nu is kiplekker misschien een woord dat tegenwoordig na het ruimen van veel gevogelte een iets andere betekenis gekregen heeft, maar dit is duidelijk nog in de oude betekenis. Natuurlijk als je niet kiplekker bent, haal je het niet in je hoofd om uit zelfquarantaine te komen. Formuliertje invullen is, bij dit restaurant ook buiten, sinds vandaag verplicht. Wat willen ze allemaal weten? Aankomsttijd, of je klachten hebt, of je contact hebt gehad met mensen die corona hebben gehad, je naam, je telefoonnummer. Pas na het invullen kun je wat bestellen. Uiteraard allemaal om straks een mogelijk contactonderzoek makkelijker te maken.
Het is al 21:00 uur als twee plaatselijke oude dames hun, waarschijnlijk dagelijkse, kopje koffie komen drinken. Ik schat ze in op allebei 90+. Dit is een indicatie, boven de 80 wordt het voor mij lastig de precieze leeftijd te schatten. Een pekinees ontbreekt uiteraard niet. Loopstoel wordt geparkeerd.
Het invullen van het formulier wordt lastig. De bediening helpt en dat ze het telefoonnummer niet weten (je belt jezelf toch nooit) is niet erg. Rond 21:30 vertrekken ze weer. Uiteraard kunnen ze alleen maar contant afrekenen.
Zo hopen wij ook, over ruim twintig jaar, oud te worden, zonder corona en dat pekineesje overigens😇.