Reisgidsen zijn nuttig door ons gedetaileerde informatie te geven over de bestemming waar we zijn. We kunnen zo zonder een echte gids toch zelfstandig op een vreemde plek onze weg vinden.

Dit dient dan uiteraard wel juiste informatie te zijn. Helaas vind ik nog wel eens een onjuistheid in de reisgids die we mee hebben.Dubrovnik En het gaat dan niet alleen maar om verklaarbare zaken, zoals een restaurant dat verdwenen is. Zo vinden we in de Michelingids van Kroatië een verhaal over een straatje 'Ulica Garište' in Dubrovnik. "Het straatje herinnert aan de onwettige kinderen die hier in het geheim door hun moeders werden achtergelaten. Door een soort draailuik in een raam kon de pasgeborene naar binnen geschoven worden." zo verteld het verhaal. Als we ter plekke aan het zoeken zijn naar de plek waar dat dan gebeurde komt een lokale bewoner ons vertellen dat we een steegje verder moeten zijn. Wijzend naar ons boek vertelt ze dat het er verkeerd in staat.
Je zult maar in je planning zo'n negen maanden geleden een onwettig kind hebben gemaakt en nu in de verkeerde steeg staan ;-). Gelukkig klopte de stad wel.