Voor de ontwikkeling van landen is het van belang dat kinderen opgeleid worden. Kinderen gaan gelukkig in ontwikkelingslanden steeds vaker naar school. Vooral voor meisjes is dat van belang,aangezien zij in veel landen later niets opleveren en alleen maar geld kosten. Het is dan geld weggooien als ze naar school gaan.


En hoe gaan ze dan naar school? Een fiets hebben ze niet, moeder of vader brengt ze niet.School Meestal gaat dat met de oudere broertjes en zusjes. Anders zijn de buurkinderen daar goed voor. Een paar uur lopen is soms heel normaal.

Dit alles is in schril contrast hoe het er bij ons toegaat. Toen ik jong was werd ik de eerste keer naar school gebracht. Daarna wist ik de weg en kon ik zelf wel, samen met broertje, zusje of vriendje naar school. Eigenlijk net zoals het er in de wat armere buitenwereld nu toegaat. Momenteel worden kinderen steeds vaker naar school gebracht. Bij de scholen zie je 's ochtends en 's avonds rijen auto's (vaak verkeerd geparkeerd) met ouders die hun kroost komen wegbrengen. Waarom gebeurt dat niet net als vroeger? Ja, omdat het zo druk en gevaarlijk is op de weg. Ja, geen wonder met al die ouders die hun kinderen komen wegbrengen. En dan verwondert zijn als de kinderen niet leren omgaan met het verkeer? Op deze manier leren ze nooit omgaan met het verkeer!