Voor het eerst in Australië eten we bij een Griek. Rond 5 uur lopen we er langs en de kaart ziet er wel goed uit. Bovendien kunnen we buiten eten en dat is in Darwin eind augustus best lekker. Op dit tijdstip zit er al een aantal Japanners, maar wij gaan liever eerst nog ergens een biertje drinken.

Als we om 7 uur terugkomen, zitten er veel meer mensen en....... de Japanners zitten er nog steeds. Nou ja, één ligt te slapen met zijn hoofd op de tafel, de anderen zijn af en toe wat luidruchtig. Duidelijk een geval van teveel drank. Als we bestellen, blijken we bij een BYO (neem je eigen drank mee) restaurant te zitten. Gelukkig weet ik waar de dichtbijzijnde bottleshop is en tien minuten later kunnen wij ook aan de wijn. We snappen nu ook hoe je in een restaurant zo bezopen kunt raken.Typich Brits in Australië
Naast ons gaat een stel zitten, waarvan wij denken dat het Grieken zijn (met dank aan de diverse avonturen van Kuifje, waardoor je aan de neus een Griek kunt herkennen). De Japanners vragen hen uit welk land ze komen en we blijken gelijk te hebben. De Japanners vragen de Grieken of ze kunnen raden waar zij vandaan komen en de Grieken gokken in één keer raak :-D. Naast ons komen een paar Australiërs zitten, die geen zin hebben om naar de bottlestore te gaan en water drinken. Wij hebben (omdat ze in de aanbieding zijn) twee flessen wijn ingeslagen en bieden hen een glaasje aan. Na wat aandringen accepteren ze het, zodat wij weer een heel goede indruk hebben bevestigd over ons Nederlandse volk. Wij hebben zelf wel een een andere idee hoe Nederlanders zich in het buitenland gedragen, maar deze Australiërs zijn vol lof over ons en kennen uiteraard mensen in een stad die na enkele keren herhalen Voorburg blijkt te zijn. Naast deze gebeurtenissen zijn er nog diverse te bespreken personen, maar is er één die bij ons alleen maar over kwam als "typisch Brits". We zeggen er verder niets van, maar kijk maar naar het plaatje (het is toch een plaatje).

Mensen op een terras, eten, drinken het blijft altijd leuk.