Eten in Australië, het is soms wennen. We zijn er net voor het seizoen (half december) en een heleboel zaken zijn dicht, duur of slecht. In een stadje van enige omvang schatten we in dat er wel iets te vinden is om te dineren. In de praktijk valt dat dan tegen en blijken we hooguit bij de plaatselijke visboer/frituur fish and chips te kunnen krijgen. In een dorp waarvan we verwachten dat er echt niets is, hebben we zelf wat meegenomen, maar blijkt toch een restaurant aanwezig te zijn (Tilba Tilba).

In Walhalla (wat's in a name) wonen 17 mensen (sinds een paar dagen,we ontmoeten de drie nieuwste bewoners in de kroeg) en hebben we voor twee nachten geboekt bij Wild Cherry bed and breakfast.amuse
We kunnen hier, alleen als klant van het B&B, een "Gourmet diner" boeken voor $50 p.p. Aangezien we niet verwachten dat er veel andere eetlokaties zijn hebben we dit maar vooraf gedaan. We hadden een wat andere verwachting van een gourmet diner als uiteindelijk uit de bus kwam. Scott en Jason staan de gehele middag in de keuken. Het B&B heeft twee kamers, maar wij zijn vandaag de enige gasten. Bij het begin van het diner krijgen we een menukaart gepersonaliseerd op deze ene dag, waarbij we kunnen kiezen uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 4 nagerechten. Na onze keuze komt er een zakje met brood op tafel. Het zakje bevat naast het brood een aantal warme stenen die het brood warm houden. Er staan op tafel 4 schaaltjes met verschillende soorten zout. Maldon Sea Salt Flakes uit Engeland, Vintage Merlot Salt uit de USA, Smoked Salt (zoals Red Alderwood ) uit de USA en Citrus Salt. Voor het desert is eventueel nog Tahitian Vanilla Salt beschikbaar uit de USA. Dit alles samen met een lokale boter. Het bestek is echt zilver en is gekocht op een veiling in Engeland.
brood en boterDan komt een amuse. Een stukje kip met sweet and soure saus. We hebben uiteraard verschillende voor en hoofdgerechten gekozen. We krijgen een pie en een garnalenschotel als voorgerecht. Als hoofdgerecht hebben we vis en een varkenslapje. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht krijgen we een bolletje ijs geserveerd. Na het hoofdgerecht krijgen we een eigengemaakt biertje van gember en passievrucht. Als afsluiting hebben we voor lokale kazen gekozen, welke allen uit de provincie komen. Met een portje voor Lia en een cognacje voor Martijn hebben we een geweldige avond.

 

Al met al: voor ons een diner dat een Michelin-ster waardig is. Ik weet alleen niet of het daar ooit van zal komen en Scott en Jason zouden het ook niet waarderen.
Overigens: de tweede avond hebbn we prima (voor een andere prijs en verwachting) gegeten bij Wally's pub, waar we, de middag en de avond dat we er waren de halve bevoldking van Walhalla hebben mogen aanschouwen.Voorgerecht

HoofdgerechtIJs HoofdgerechtVoorgerechtZoutGember-passievruchten bierKaasPort