Afgelopen maand weer een reis gemaakt. Suriname stond op het programma en we vlogen met de KLM van Schiphol naar Paramaribo en weer terug. Tegenwoordig kun je gelukkig steeds meer thuis regelen en hoef je niet meer naar een reisbureau.

Internet verbetert de service aanzienlijk, je kunt nu thuis al inchecken en daarna hoef je op de luchthaven alleen nog maar je bagage te droppen. Vliegtuig in SurinameMeestal gaat dat in een kort rijtje, waarbij je snel geholpen wordt. Dat het op een luchthaven als Paramaribo dan niet op rolletjes loopt moeten we maar voor lief nemen.
Zo gaan sommige dingen tegenwoordig veel handiger als vroeger.
Er zijn echter ook dingen die niet verbeteren, maar slechter worden. Vroeger kon ik bij het inchecken nog wel eens vragen of er een plaatsje bij de nooduitgang vrij was. Tegenwoordig moet ik hier extra voor betalen. BeenruimteDe KLM geeft als reden dat hier extra beenruimte beschikbaar is. Nu heeft de KLM een vreemd idee over ruimte. Ruimte is voor mij vrij beschikbare ruimte, de omgeving die ik niet zelf in gebruik heb. Als ik zie hoe ik, met mijn 1,96 meter lengte, in een standaard stoel zit, dan is de ruimte die ik daar heb ongeveer negatief. 90% van de mensen hebben hier echter positieve ruimte. Het is dan ook vreemd dat ik extra moet betalen voor iets, waar ik weinig aan kan doen, waar anderen standaard recht op hebben. Om dan ook nog aan te geven dat deze stoelen extra ruimte hebben, dan gaan mijn haren recht overeind staan wink. In deze stoelen heb ik even veel ruimte als andere passagiers in een gewone stoel!
Misschien er eens over denken de lange passagiers deze stoelen gratis ter beschikking te stellen (ik ben nog niet eens extreem lang en heb er misschien dan geen recht op, maar toch...)?