Wat zijn de meest ergerlijke mede-vakantiegangers? Veel mensen zeggen Russen. Waarom? Russen storen zich niet aan andere mensen. Ze denken alleen maar aan zichzelf. Halen buffetten volledig leeg en laten vervolgens wat ze niet op kunnen op tafel staan.


Enig voordeel is dat Russen alleen maar op vakantie gaan naar plekken waar wij wat minder snel naar toe gaan. Luxe vakantieparadijzen met 'all you can eat' en plekken waar je banaal kunt winkelen.papoeaWij hebben ze toch ook wel eens meegemaakt, in Syrië. Kamers vol met gekochte zaken en de hele nacht herrie in het hotel. Goedkoop winkelen en thuis alles weer verkopen.
Goed daar hebben wij dus minder last van, maar welke bevolkingsgroep dan?
Italianen!Islamitische vrouw
Ja, echt Italianen!
Wat is er mis met Italianen? Je zou het niet verwachten, brave katholieken, opgegroeid met respect voor de kerk. Het Vaticaan midden in het land. Maar toch, als je Italianen in een streng islamitisch land tegenkomt, dan draait je maag zich om. Niet geremd door enig inzicht hoe andere mensen denken, lopen ze met hun korte broekjes en blote schouders rond tussen streng islamitische mannen en vrouwen. Eén van de eerste dingen die je volgens mij moet doen als je naar een ander land gaat is je verdiepen hoe de mensen daar leven. Je moet proberen je een beetje aan te passen aan de gebruiken waar je te gast bent. Soms is dat hoofddeksel af, soms is dat hoofddeksel op, soms geen mannen naar binnen, soms geen vrouwen. Een vrouw in een moskee zonder hoofdbedekking is net zo erg als een papoea in een kerk bij ons.
Italianen dus......
en die Hollanders uiteraard, weten altijd alles beter en hebben altijd hun commentaar klaarwink.