Je hoeft niet altijd ver weg om leuke dingen mee te maken en te ontdekken. We zijn een paar dagen naar Antwerpen geweest. Antwerpen ligt op korte afstand van Nederland, maar ik was er nog nooit geweest.

Ik had er geen idee van hoe het er zou zijn, maar het was een ervaring. Leuke oude stad, veel kroegjes en eettentjes. Bijkomend nadeel: veel toeristen wink. Antwerpen1Leuke dingen die ik gezien heb, waren vooral te vinden in het gebied tussen het station en de Schelde. Vlakbij de Ossenmark (pleintje om 's avonds een biertje te gaan drinken buiten alle toeristen tentjes , bijvoorbeeld bij Kassa 4) ligt het begijnhof. Een oase van rust, alleen toegankelijk via een poort aan de Rodestraat 39.
Het is momenteel Bollekesfeest. Een jaarlijks festival met eten en drinken. De aftrap is een tandemwedstrijd. De start is bij het gemeentehuis en vervolgens gaat het dwars door het voetgangersgebied naar het festivalterrein. Het gaat om snelheid en voorzichtigheid, want de tweede fietser heeft twee bollekes in de hand en deze moeten zo vol mogelijk op de eindbestemming aankomen. Dat is nog lastig en sommigen zitten bij de eerste bocht al met de scherven. Eén van de fietsers heeft er weinig vertrouwen in en drinkt bij de start vast een grote slok uit het bolleke. Op de kruispunten met grote wegen staan een soort klaar-overs om het verkeer tegen te houden, maar elders in het voetgangersgebied moeten de fietsers door hard te schreeuwen vrijbaan krijgen.
KathedraalAls we lekker bij Boer van Tienen op het Mechelseplein op een terrasje zitten met een bolleke komt er opeens een cameraploeg die begint te filmen. We worden geïnterviewd en men vraagt wat we vinden van het feit dat de Koninck, de brouwer van de bollekes, over genomen is door Duvel en niet door Heineken. Wij vinden dat Antwerps bier in handen van de Belgen moet blijven en dat dit dus een goede zaak is.
Later zien we op internet dat we het Belgisch journaal hebben gehaald, niet met het interview, maar wel zittend op het terras.
En als je dan toch in Antwerpen bent moet je natuurlijk ook naar de Zoo. Een mooie dierentuin waar ze nog steeds bezig zijn om alles te verbeteren.
Eten hebben we zo veel mogelijk iets buiten het drukke centrum gedaan. Een aanrader is de Groote Witte Arend aan de Reyndersstraat. Vlakbij de kathedraal en de drukte, maar in werkelijkheid een oase van rust.