Alcohol is niet in ieder land gewoon, of zelfs toegestaan. Bij een tussenlanding in Saoedi Arabië werden een keer alle tijdens de reis verstrekte (inmiddels lege) alcoholische blikjes opgehaald en achter slot en grendel opgeborgen.
Bij onze reis naar Irian Jaya was het verboden alcohol mee te nemen.

Papoea Nieuw Guinea had een groot drankprobleem en dat wilde men hier voorkomen.Drankje
In sommige landen is alcohol helemaal verboden in verband met de heersende religie. Soms gaat dat in tegen de handelsgeest en als er wat te verdienen is, gelden soms andere regels. In Jemen maken we een stop op het smokkelaarskruispunt. Afhankelijk van het aanbod, kun je een bestelling plaatsen. Wij kunnen kiezen uit bier (Amstel en Deens bier), whisky en wodka. Wij kopen dertig blikjes (à ƒ 2,40) die we 's avonds voor mijn verjaardag trakteren. De smokkelwaar wordt met een brommer opgehaald en in een grote zak aangeleverd. Alles zit dik onder het zand, waar het waarschijnlijk verstopt heeft gezeten.
In Gujarat (India) krijgen we een stempel in ons paspoort. Daarmee kunnen we in een beperkt aantal winkels alcohol kopen. De drank wordt op de hotelkamer gebracht!
In Marokko mag verkopen wel, maar het blijft in het schemergebied. In ieder stadje is er wel een winkeltje dat sterke drank verkoop. Het is wat zoeken en soms vragen, maar uiteindelijk kom je er wel. Alles wordt in een zwarte niet doorzichtige tas gestopt, want niet iedereen mag zien dat je drank bij je hebt. Dat iedereen die met zo'n tas rondloopt op straat meteen opvalt als drankkoper moet je maar voor lief nemen tongue.