Blog

Korte artikelen over aan reizen gerelateerde onderwerpen.

Reizen in coronatijd is anders. Verre reizen zijn uit den boze aangezien je zelfs niet weet hoe de toestand over een paar dagen zal zijn. Reizen in Nederland is dan een optie. Als er dan iets in de reisadviezen verandert, ben je zo weer thuis.

Reizen is mooi, je ziet wat van de wereld en leert andere culturen kennen. Voor ons een verrijking van het leven.
Maar hoe zit met je verzekering en een eventueel negatief reisadvies?

De afgelopen week ben ik bezig geweest om de vindbaarheid van deze website via Google wat te verbeteren. Dat is dan ook de reden dat ik af en toe eens kijk of er meer bezoekers naar de site komen.

Er gaan van die verhalen rond waarvan je je afvraagt of ze waar zijn. Daarnaast,  is het eigenlijk ook niet belangrijk of het waar is. Maar... het intrigeert toch, het blijft hangen.
Eén van die verhalen is of de Schotse mannen ondergoed dragen onder hun Schotse kilt.

Onderweg met de auto zoeken we soms voor de volgende nacht een plek om te overnachten. Hoe doe je dat en krijg je dan wat je verwacht? Thuis achter de grote computer is het al lastig om te beoordelen wat een geschikte locatie is, op een tablet of smartphone is het nog lastiger.

Vliegen is in Papoea-Nieuw-Guinea echt nodig. Het land is groot en onherbergzaam. Het wegennet is slecht waadoor je, als er al wegen zijn, heel lang onderweg bent. Het vliegen is er duur, wat logisch lijkt als je eens bent meegeweest, de vluchten zitten namelijk halfvol.

Voor het eerst in Australië eten we bij een Griek. Rond 5 uur lopen we er langs en de kaart ziet er wel goed uit. Bovendien kunnen we buiten eten en dat is in Darwin eind augustus best lekker. Op dit tijdstip zit er al een aantal Japanners, maar wij gaan liever eerst nog ergens een biertje drinken.